petek, 5. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE Vse novice

3. 7. 2024
Neustavljiva volja: Pohod Jožka Gregorca in Marjana Bogataja po Slovenski planinski poti #podcast
V tokratni epizodi podcasta V steni naveza dveh izjemnih planincev, ki na eni strani dokazujeta, da je z voljo, notranjo močjo in zaupanjem, po drugi strani pa s požrtvovalnostjo, vero in upanjem mogoče »premikati gore«. Z nami V steni, iskrena in nasmejana, Jožko Gregorc in Marjan Bogataj.
2. 7. 2024
Zabavnik meseca | Planinski zabavnik 2
Planinski zabavnik 2, naloge za mlade planince med 9. in 14. letom so izbrale Urška Stritar, Karmen Usar, Natalija Marovt in Mojca Stritar Kučuk, je v mesecu juniju na voljo s 30-odstotnim popustom! Za 6,93, namesto rednih 9,90 €.
2. 7. 2024
Razpis za poslovno sodelovanje PD Jesenice | pomočnik gospodarju, oskrbnikom in najemnikom koč
Planinsko društvo Jesenice je društvo, ki praznuje letos že 100 let obstoja. Ima okrog 400 članov, ki se združujejo v različnih odsekih: alpinistični, mladinski, športno plezalni, vodniški, odsek markacistov in gospodarski odsek. V lasti ima 5 planinskih koč, ki so oddane v najem oziroma oskrbo. Te koče so Koča pri izviru Soče, Zavetišče pod Špičkom, Tičarjev dom in Erjavčeva koča na Vršiču in Koča na Golici. Poleg tega ima še dve koči zaprtega tipa in 4 bivake. Člani skrbijo tudi za številne poti in nekaj plezališč.
4. 7. 2024
ZAPRTA POT | Jenkova planina-Goli vrh
Zaradi sanacijskih gozdnih del in žičničarskega spravila lesa bo predvidoma do petka, 19. julija 2024, zaprta planinska pot med Jenkovo planino in Golim vrhom.
23. 5. 2024
Ponovno se išče progasti gož
Progasti gož je naša največja nestrupena kača, ki ima v Sloveniji najboljše pogoje za življenje v Slovenski Istri. Raziskovalci Nacionalnega inštituta za biologijo, po prvi uspešni akciji ljubiteljske znanosti pred štirimi leti "Išče se progasti gož", ponovno prosijo prebivalce Slovenske Istre in obiskovalce za pomoč pri informacijah o pojavljanju te zanimive, redke in ogrožene vrste plazilcev.
14. 6. 2024
Nov način prijav na usposabljanje SD 1, modul Planinski vodnik 1
Vodniška komisija PZS bo po novem usposabljanje za pridobitev naziva strokovni delavec v športu 1. stopnje: športno treniranje – planinstvo-alpinizem, modul: Planinski vodnik 1, izvajala po drugačnem sistemu kot do sedaj.
27. 6. 2024
Robanov kot – kjer se dobro pleza, divje dostopa in odlično jé
Tabor bi bil težko bolj uspešen. Robanov kot je primeren tudi za lažje smeri (Krofička, nekatere smeri v Predostenju), a za plezanje v glavni steni Križevnika mora naveza suvereno obvladovati VI. stopnjo, saj je celotna tura toliko bolj kompleksna. Vsi člani so pokazali visoko motivacijo in se kljub dolgim turam v soboto, ponovno odpravili plezat v nedeljo. Marsikdo je dobil dobro predstavo, kaj pomeni plezanje v Križevniku in dodaten zagon za naprej. Kampiranje na travniku ter zajtrk in večerja na kmetiji sta se izkazala za odlično kombinacijo.
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.