sreda, 3. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

nedelja, 27. februar 2011, ob 0. uri, ogledov: 1155

Aborigin IV+/III, 130 m, Podraška tura

Planinsko društvo Ajdovščina
V nedeljo 27.02.2011, sva z Egonom odšla v Podraško tura splezati SKB smer. Ob prihodu do vstopa v smer sva opazila tri kline in v zadnjem klinu rumen prusnik. Ob pogledu na zadnji klin in hladno vreme sva sklenila opustiti ta detajl za drugič. Egon se odloči da gre v smer malo višje ca 8m levo. ( »Kao lažja varianta SKB smeri«) Egon že vpne štiri varovanja, ko pride mimo Marko iz AO Vipava in mi razloži da sva ubrala smer Aborigin. Hitro še doda, da je vstopna varianta z klini in rumenim prusnikom ocenjena na 6a+, in zaradi današnjega mraza, ob dotiku s hladno skalo težko izvedljiva. Plezanje je uživaško in bila sva kot Spider man, to pa zato ker so se nama roke zaradi mraza kar lepile na skalo. Smer je ocenjena s IV+/III, 130 m Dean

Pripis Ožbeja: Sedaj mi je še manj jasno, kje je vstop SKB, čeprav sem jo plezal pred časom. Očitno je desno od treh klinov.


Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih