08: Dom v Lepeni – Koča na planini kuhinja Dom v Lepeni - korita Lepence in Soče - Jablenca - Čezsoča - Log Čezsoški - Magozd - Drežnica - Koseč - pl. Kuhinja

V tej etapi bomo s kolesom povezali dva glavna dostopa na Krn. Na sotočju Lepence in Soče zapeljemo na levi breg Soče vse do brvi čez Sočo pod bunkerji, kjer za kratek čas zapeljemo na glavno cesto. Pri Krševcu pred Malimi Koriti reke Soče zapeljemo čez most na levi breg, kjer imamo urejeno makadamsko povezavo do zaselka Jablenca pred Čezsočo. Skozi Čezsočo in Log Čezsoški se peljemo po asfaltni a neprometni lokalni cesti, nato pa zapeljemo na makadamsko povezavo na levem bregu mimo Srpenice in Trnovega vse do Magozda pod Krnom. Do Koseča ponovno na asfaltni cesti. Sledi vzpon po strmi kolovozni poti (markacije Alpe Adria Route in Poti miru), vozen nekako do višine 1000 metrov. Nadaljevanje v smeri kapelice Bes je prestrmo za vožnjo, kolo je potrebno potiskati. Nato strmina popusti, zaradi ponekod izpodjedene poti pa je potrebna previdnost. Kmalu se priključimo cesti, ki vodi iz pl. Kuhinje do pl. Zaslap in po njej spustimo do pl. Kuhinja.

Odsek od Koseča do pl. Kuhinje je zelo naporen, lažji obvoz po asfaltnih cestah vodi v smeri Drežnica-Napoleonov most-Libušnje-Vrsno-vas Krn-pl. Kuhinja.

4 comments on “08: Dom v Lepeni – Koča na planini kuhinja Dom v Lepeni - korita Lepence in Soče - Jablenca - Čezsoča - Log Čezsoški - Magozd - Drežnica - Koseč - pl. Kuhinja

  1. Del poti od Koseča naprej (ko se odcepimo od mulatjere pa do ene bajte) je zelo zaraščen, z enim cestnim podorom, kjer je treba kolo nositi po bregu gor in dol. Par mest je zaradi strmine in slabe podlage delno prevoznih. Zahteven del poti za manj pripravljene gorske kolesarje.

  2. Sporočam da GPS sled ni enaka opisu ture. Opis je nekoliko manj zahteven, mogoče tudi bolj primeren. GPS sled nas vodi do kopelice Bes (Planica). Do tam je res strm klanec in se pošteno namatraš.

  3. Na zadnjem delu spusta, ko se od kapelice spustimo proti Planini Kuhinja, ko že prečkamo obe “dili” takoj po vratih pašnika, ki so prepletena z bodečo žico na tleh, ravno čez stezo zakopana BODEČA ŽICA, ki na na več mestih gleda iz zemlje, zato bodite zelo zelo previdni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *