06: Kovinarska koča v Krmi – Poštarski dom na Vršiču Kovinarska koča v Krmi - Planinski muzej v Mojstrani - Gozd Martuljek - Kranjska gora - Mihov dom - Koča na Gozdu - Poštarski dom na Vršiču

Panorama z Vršiča pri Poštarskem domu
WP GPX Maps Error: File /home/pzs/public_html/www.planinska-zveza.si/ktk/wpstkp/wp-content/uploads/gpx/06_kovinarska koca v krmi-postarski dom na vrsicu.gpx not found!

7 comments on “06: Kovinarska koča v Krmi – Poštarski dom na Vršiču Kovinarska koča v Krmi - Planinski muzej v Mojstrani - Gozd Martuljek - Kranjska gora - Mihov dom - Koča na Gozdu - Poštarski dom na Vršiču

 1. Po mojem mnenju so vsi odseki na tej etapi prevozni v obe smeri.
  Na dveh odsekih pri vrhu Vršiča je potrebno zaradi skalovja za nekaj metrov razjahati kolo, v spodnjem delu pa pot prečka strugo s tekočo vodo.

  • Pozdravljen Darko!

   Žal mi je, da ste imeli takšno izkušnjo…

   V tem letnem času obe koči obratujeta občasno.
   Več informacij imate na spletni strani pzs.si:
   Poštarski dom na Vršiču, https://www.pzs.si/koce.php?pid=18
   Tičarjev dom na Vršiču, https://www.pzs.si/koce.php?pid=17
   kjer lahko preverite tudi obratovanje ostalih planinskih koč v Sloveniji.

   Ravno zaradi obratovalnega vsi žigi niso v domovih, ampak so postavljene skrinjice na katerih so žigi.
   Na naši spletni strani v rubriki “Kontrolne točke” je navedeno, da se oba žiga nahajata “v skrinjici na koči”.

   Tičarjev dom več ni del etape na kateri komentirate. Kje točno se nahaja skrinjica, ali so jo prestavili, … lahko preverim in vam naknadno sporočim.
   Kar se Poštarskega doma tiče, se skrinjica nahaja zunaj takoj na steni na vogalu doma. Da si boste lažje vizualno predstavljali kje se nahaja odprite novico https://www.pzs.si/novice.php?pid=11261 in kliknite na povezavo FOTOGALERIJA ali pa VIDEO posnetek 6. dne turnokolesarskega tabora 2016.

   Lep pozdrav,
   Nikola
   Skrbnik STKP za sektor Gorenjske

 2. Živjo!

  Če priznam nisem bil pri Poštarskem domu. Ko sem pregledal Tičarico sem se odpravil proti Poštarskemu domu sem srečal kolesarja, ki je prihajal dol od Poštarskega in mi dejal, da je koča zaprta in da žiga ni. Žal.
  Bom pa ponovil vajo.
  Hvala za informacije.

  LP Darko

 3. Zdravo,

  Odsek od Tonkine koče do Poštarskega doma je čudovit. Če se ne motim je to originalna cesta na Vršič, ki so jo gradili med 1. sv. vojno. Škoda da na odseku med Mihovim domom in Tonkino kočo ni kakšnega podobnega obvoza.

  LP Simon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *