21: Koča pri Jelenovem studencu – Planinski dom na Mirni gori

Etapo začnemo po markacijah za Požgani hrib. Ko pridemo na kolovoz zavijemo levo v smeri proti koči pod Fridrihštajnom, od tu nadaljujemo po cesti smer Kočevje. V križišču nad kamnolomom zavijemo desno. Pridemo v dolino in v križišču ostro zavijemo desno. Peljemo se v smeri Dolga vas, na naslednjem križišču se peljemo naravnost rahel desni ovinek. Prikolesarimo do kmetije Krajc, v križišču zapeljemo desno in ko pridemo čez most zavijemo desno, ter se peljemo nekaj sto metrov po glavni cesti, nato zavijemo levo. Na koncu naselja se pripeljemo na makadamsko cesto in nadaljujemo v smeri Svetli potok.

V Križišču zavijemo opcijsko desno smer Svetli potok- Kumrova vas- Tanči vrh-Hrib-Koprivnik Tu je kolesarska oskrbovalna točka Zavoda za ohranitev kulturne dediščine Nesseltal-Koprivnik. Pot nadaljujemo proti Rajhenavu, kjer se zopet priključimo na pot, ki nas pelje na končni cilj etape 21.

Koča Jelenov studenec

Koprivnik, oskrbovalna točka   Odcep za Rajhenav

Rajhenav  Kmetija Rajhenav

Jelka - Kraljica Roga  Kraljica Roga  Črmošniška jelka

Etapo nadaljujem levo v smeri Mačkovec, ko pridemo v vas se držimo desno, na koncu vasi pripeljemo na kolovozno pot ter nadaljujemo mimo rezervoarja za vodo do naslednjega križišča, tu zavijemo levo, ter na asfaltirani cesti zavijemo desno. Po nekaj sto metrih zavijemo levo smer Lovski vrh. Po makadamski cesti nadaljujemo do Križmanove koče tu zavijemo desno in nadaljujemo v smeri Rog Baza 20.

V križišču zavijemo desno smer Rajhenav. Cesta nas pripelje v vas na kmetijo Rajhenav. Tu je pod kozolcem prva kontrolna točka etape 21.

Pot nadaljujem do križišča za vasjo in zavijemo levo in na naslednjem križišču pri Janezovi koči peljemo naravnost do odcepa desno na markirano pot Roške pešpoti. Tu se ustavimo pri najvišji jelki, ki jo imenujejo Kraljica roga.

Pot se nadaljuje po vlaki in nas pripelje do Črmošnjiške jeke, ki ima večji obseg kot Kraljica Roga.

Pri tabli zavijemo levo v smeri Resa. Za objekti v križišču zavijemo levo in nadaljujemo do Ribnika. Nato se peljemo v smeri Mirna gora, Približno po 3,5 km zavijemo levo na pot, nadaljujemo mimo rampe in table Ponikve – Kraško polje. Nadaljujemo in se nam odpre pogled na kraško polje. Na koncu polja zavijemo desno in nadaljujemo po kolovozu do makadamske ceste. Vmes imamo krajši vzpon pridemo do križišča in zavijemo levo v smeri Mirna gora. Še rahel vzpon in prispemo na cilj Mirna gora, tu je tudi kontrolna točka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *